Intézkedések a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére

2020. május 21.

Budapest Főváros Levéltára a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére, illetve a további intézkedésig kutatószolgálati tevékenységét 2020. március 18-ától felfüggeszti. Az ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk, de kizárólag sürgős ügyekben, jogszabályban vagy hatósági határozatban megállapított határidők fennállása esetén tudunk eljárni a veszélyhelyzet idején. 
Magánszemélyek hivatalos kérelmüket elektronikus levélben, a hivatalos szervek a Hivatali Kapun keresztül nyújthatják be. 
Az igényelt iratokat elektronikus aláírással ellátott hiteles másolat formájában küldjük meg.
A postai úton csak rendkívül indokolt esetben végzünk ügyintézést, ha az más módon nem oldható meg.
A magánjellegű megkeresések esetében sajnos nem tudjuk biztosítani az ügyintézést a veszélyhelyzet idejére. 
E-mail címünk: bfl@bparchiv.hu 
Postafiókcímünk: 1554 Budapest, Pf. 41.
Az e-mailhez és a levélhez szíveskedjenek mellékelni az ügyhöz tartozó hivatalos dokumentumok, valamint a jogosultság ellenőrzését alátámasztó személyes iratok másolatait. 

Amennyiben rendelkezik ügyfélkapus (KAÜ) regisztrációval, és az Elektronikus Levéltári Portálon ügyfélkapus (KAÜ) fiókjával regisztrál, ("Átlépés ügyfélkapus (KAÜ) regisztrációra"), majd a https://www.eleveltar.hu/ugyfeleknek aloldalon található online űrlapok egyikének beküldésével nyújtja be Budapest Főváros Levéltárába a megkeresését, akkor a jogosultság ellenőrzésére vonatkozó személyes iratok beküldése szükségtelen.

Amennyiben rendelkezik ügyfélkapus (KAÜ) regisztrációval, az Általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (e-Papír) segítségével is beküldheti Budapest Főváros Levéltárába a megkeresését, a jogosultság ellenőrzésére vonatkozó személyes iratok beküldése ekkor is szükségtelen. Az e-Papír „Új levél írása” felületén az „Adatszolgáltatás” témacsoport kiválasztásával „Tájékoztatás kérése egyedi adatról”, illetve „Hitelesített iratmásolat kiadása” ügytípusokban küldheti be megkeresését a Budapest Főváros Levéltárába őrzött iratokra vonatkozóan, míg az Egyéb témacsoportban „Közlési engedély kérése levéltári anyagra” ügytípusban fordulhat hozzánk, de a közlési engedély kéréséhez szükséges a http://bparchiv.hu/atom/1546 nyomtatvány kitöltése és az E-papír szolgáltatással történő megküldése is.

Amennyiben AVDH (Azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés szolgáltatás) útján azonosítja magát (https://niszavdh.gov.hu/index, https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes) a jogosultság ellenőrzésére vonatkozó személyes iratok beküldése szintén szükségtelen.
Telefonszámunk: +36-30-261-1223 (hívható munkanapokon 10.00-15.00 között)
Az ügyintézés során személyes adatait a BFL Ügyfélszolgálati tájékoztatójában megadott módon kezeljük. 

Kérjük, figyeljék honlapunkat, változás esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!
Budapest Főváros Levéltára