Együttműködési megállapodás a Görög Intézettel

2023. február 19.

Dr. Kenyeres István, Budapest Főváros Levéltára főigazgatója és a Agárdi Bendegúz Szpirosz, a Görög Intézet vezetője 2023. február 27-én együttműködési megállapodást írt alá. 
Az együttműködés a következő területeken valósul meg:

A felek együttműködnek forrásfeltáró munkák végzésében: a Levéltár a levéltárban történő kutatásra rendelkezésre bocsátja és segítséget nyújt az Intézet kutatóinak az őrizetében lévő, görögségre vonatkozó dokumentumok feltárásában, különösen a nemzetiségi (korábban kisebbségi) önkormányzatok, a budapesti oktatási intézmények iratanyagában, valamint Budapest építészeti öröksége görög vonatkozású elemeinek feltárásában. Kölcsönösen egymás rendelkezésére bocsátják az őrizetükben lévő történeti forrással és értékkel bíró dokumentumokat és adatbázisokat, együttműködnek és tájékoztatják egymást a görögségre vonatkozó családi hagyatékok, levelezések, háztartási naplók, fotógyűjtemények, egyesületi anyagok meglétéről és lehetséges átvételéről.

A megállapodást aláíró felek közreműködnek a magyarországi görögség történetét bemutató konferenciák rendezésében, közös kiadványok megjelentetésében, kiadványcserében, valamint elektronikus adatbázisok létrehozásában és utóhasznosításában.

A megállapodás aláírt példánya itt olvasható.

bfl_megallapodas_20230227_gysz_dsc0673.jpg

 

bfl_megallapodas_20230227_gysz_dsc0657.jpg