Budapest neoreneszánsz építészete - Tanulmányok a 2008. november 18-án Budapest Főváros Levéltárában rendezett konferencia anyagából

2016. február 11.
bp_neoreneszansz.jpg
Ára: 
Elfogyott!
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
2009
Szerző(k): 
Csáki Tamás - Hidvégi Violetta
Szerkesztő(k) neve: 
Ritoók Pál

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni

  • személyes átvétel útján
  • postán

Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Postai úton

Postai kézbesítés esetén kérjük, hogy utalja át a levéltár bankszámlaszámára a megrendelni kívánt kiadvány(ok) árát + postaköltséget. Amennyiben több kiadványt rendel, munkatársunk értesíti a postaköltség összegéről.

Budapest Főváros Levéltára bankszámlaszáma: 11784009-15490737 (OTP)

A megrendelő e-mail és a megrendelt kiadvány(ok) ellenértékének beérkezését követően intézményünk postára adja az elektronikus levélben szereplő címre a csomagot.

 

Személyes átvétel útján

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a pénztári órák alatt:

Hétfő: 9.00–16.00
Kedd: 9.00–18.00
Szerda: 9.00–16.00
Csütörtök: 9.00–18.00
Péntek: Átmenetileg zárva

 

További felvilágosítás:
Tel.: +36-1-298-7520 
E-mail írásához kattintson ide.

 

 

 

Budapest Főváros Levéltárának kiadásában megjelent a Budapest neoreneszánsz építészete című tanulmánykötet. A könyvben szereplő tanulmányok és képek A Reneszánsz Éve keretében 2008 őszén levéltárunkban megrendezett konferencia, valamint terv- és fotókiállítás anyagát mutatják be. A könyv szerkesztője Csáki Tamás, Hidvégi Violetta és Ritoók Pál.
A korszak kutatói körülhatárolják a historizáló neoreneszánsz fogalmát és a stílus forrásait, bemutatják annak legkorábbi magyarországi jelentkezését, tárgyalják a városépítészetben is megragadó sajátosságait. Más tanulmányok azt vizsgálják, hogy a XIX. század második felének építészeti feladatainál hogyan, milyen módosításokkal tudták alkalmazni a mintának tekintett reneszánsz épületek szerkesztési és formai megoldásait. Az előadások második része egy tervezői munkásság, városépítészeti egység vagy konkrét épület elemzése révén tárja az olvasó elé a főváros neoreneszánsz építészetét.