Hat (hét) nemzedék - A Manno család története

2016. február 25.
manno_csalad.jpg
Ára: 
Akció! 1800 Ft helyett 30% kedvezménnyel!
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
2015
Szerkesztő(k) neve: 
F. Toma Katalin
Horváth J. András

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni

  • személyes átvétel útján
  • postán

Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Postai úton

Postai kézbesítés esetén kérjük, hogy utalja át a levéltár bankszámlaszámára a megrendelni kívánt kiadvány(ok) árát + 1560 Ft postaköltséget. Amennyiben több kiadványt rendel, munkatársunk értesíti a postaköltség összegéről.

Budapest Főváros Levéltára bankszámlaszáma: 11784009-15490737 (OTP)

A megrendelő e-mail és a megrendelt kiadvány(ok) ellenértékének beérkezését követően intézményünk postára adja az elektronikus levélben szereplő címre a csomagot.

 

Személyes átvétel útján

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a pénztári órák alatt:

Hétfő: 9.00–16.00
Kedd: 9.00–18.00
Szerda: 9.00–16.00
Csütörtök: 9.00–18.00
Péntek: 8.00–13.00

 

További felvilágosítás:
Tel.: +36-1-298-7520 
E-mail írásához kattintson ide.

 

 

 

Kevés pesti család története követhető nyomon több mint két évszázadon keresztül. Többek között azért is, mert a történelem viharaiban keveseknek sikerült megőrizni a múltra vonatkozó iratokat, másrészt mert nem mindenkit érdekelt annyira az ősök élete, vagy ideje sem volt arra, hogy szorgos kutatómunkával gyűjtse össze a felmenőire vonatkozó adatokat.
A ritka kivételek közé tartozik a Manno család, melynek tagjai gondosan őrizték a szűkebb-tágabb rokonságra vonatkozó írásos emlékeket, amelyek aztán a cég üzleti könyveivel és kereskedelmi levelezésével együtt Budapest Főváros Levéltárába kerültek. Ráadásul ritka szerencsének tekinthető, hogy ezen felül a levéltár egyéb fondjaiban is sok adat maradt fenn. A levéltári anyag azonban csak az első három generáció sorsáról tudósít több-kevesebb részletességgel, a további leszármazottakról csak szórványos adatok találhatók, amelyek sok esetben még az egyes családtagok pontos azonosítását sem teszik lehetővé. Szerencsére a hatodik generáció tagja, dr. Csorba Emánuelné, Manno Erzsébet és férje — elődeikhez hasonlóan - nagy gondossággal gyűjtötte össze a családi visszaemlékezéseket, és gazdag fényképanyaggal, valamint családfákkal kiegészítve, albumot készített a család történetéről.
A könyv magyar-görög két nyelvű, a görög fordítás Theodorosz Szkevisz munkája.

A kiadvány ezen a linken érhető el.

A kötet megjelentetését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkalogo.jpg
 
manno_csalad_gr.jpg

A görög nyelvű kiadás borítója