Integritási felelős

Az integritási felelős elérhetőségei:

Ternovácz Bálint

E-mail írásához kattintson ide
Telefon: (+36 1) 298-7520
Írásban, levélpostai úton:
Budapest Főváros Levéltára
1139 Budapest Teve u. 3-5.
Címzés: "Integritási felelős részére sajátkezű felbontásra"
 
Az integritási felelős tevékenysége:
 
A Kormány 50/2013. (II. 25.) rendelete - az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről – alapján az integritási felelős közreműködik Budapest Főváros Levéltára (BFL) működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritás jelentés elkészítésében.
Az integritási felelős a korrupciómegelőzési intézkedési terv alapján javaslatot tesz a BFL hivatásetikai és antikorrupciós témájú képzései megtartására, valamint közreműködik ezek végrehajtásában.
Az integritási felelős a hatályos jogszabályok és hivatásetikai szabályok alapján tájékoztatást és tanácsot ad BFL vezetői és munkatársai részére a felmerült hivatásetikai kérdésekben.
Az integritási felelős a BFL főigazgatójának meghatalmazása alapján nevében ellátja a szervezet működésével összefüggő visszaélésekre, szabálytalanságokra, valamint integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések fogadásával és kivizsgálásával kapcsolatos feladatokat.