Budai úrinők romlakásban. Levelek a Fény utcából, 1944–1947

Szerkesztő(k): Géra Eleonóra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2020
Ár: ELFOGYOTT

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

Budapest Főváros Levéltára és az ELTE Bölcsészettudományi Karának közös kiadványa

A Budapest Főváros Levéltára Budapest történetének forrásai sorozatában megjelent könyv mintegy félezer darabból álló családi levelezésen és családi fényképeken keresztül enged bepillantást a Pátkai család, egy középosztálybeli fővárosi família életébe a második világháború rendkívüli körülmények között.

A Pátkai család levelezése az 1940-es évekből 2016-ban ajándékozás útján került Budapest Főváros Levéltárába, a leszármazottak azon kívánságával, hogy azok megjelenhetnének könyv formájában. A Budapest Főváros Levéltára és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának közös kiadásában publikált kötetért köszönet illeti a családot, hogy Budapest ostromáról és az azt követő hétköznapok – nők által megélt – nehézségeiről szóló, levelek formájában megfogalmazott beszámolók kikerülhettek a levéltár falai közül.