„Budapest – a város és hídjai” Szentpéterváron

2015. december 15-én került sor Szentpéterváron Budapest Főváros Levéltára és a Szentpétervári Levéltári Bizottság szervezésében megvalósult „Budapest – a város és hídjai” kiállítás megnyitására.

2015. december 15-én került sor Szentpéterváron Budapest Főváros Levéltára és a Szentpétervári Levéltári Bizottság szervezésében megvalósult „Budapest – a város és hídjai” kiállítás megnyitásáraA kiállítás a két intézmény között 2014. november 24-én Szentpéterváron megkötött együttműködési megállapodás keretében jött létre. A 2015 júniusában és szeptemberében lezajlott szakmai tapasztalatcsere után a két intézmény levéltári munkatársai közös munkájának köszönhetően készült el a kiállítás, miközben folynak a Budapesten megrendezendő „Szentpétervári hidak” kiállítás előkészítő munkálatai is.

Budapest Főváros Levéltárának kiállítása a magyar főváros közúti hídjait, építésük, újjáépítésük, használatuk történetét kívánja a szentpétervári közönség elé tárni. A tablók anyagát többségében az intézmény gyűjteményében található régi térképekből, tervrajzokból, fotókból válogattuk, kiegészítve azt néhány más budapesti közgyűjtemény tárgyaival, illetve a hidak mai képét megjelenítő fényképekkel.