Budapest Főváros Levéltára ingyenes e-learning képzést hirdet

Budapest Főváros Levéltára ingyenes e-learning képzést hirdet Múltunk megőrzése és megismertetése címmel. A Múltunk megőrzése és megismertetése akkreditált felnőttképzés, két önálló kurzusból áll, amelyek egymástól függetlenül teljesíthetők. Előképzettség nem szükséges hozzá, de elsősorban közgyűjteményi dolgozóknak ajánljuk.

Budapest Főváros Levéltára ingyenes e-learning képzést hirdet Múltunk megőrzése és megismertetése címmel.

Múltunk megőrzése és megismertetése akkreditált felnőttképzés, amelyet bárki elvégezhet, előképzettség nem szükséges hozzá, de elsősorban közgyűjteményi dolgozóknak ajánljuk.

A képzés két önálló kurzusból áll, amelyek egymástól függetlenül teljesíthetők. Az Állományvédelem kurzus a preventív állományvédelem, a kiállításrendezés és a digitalizálás-előkészítés kérdéseivel foglalkozik, míg az Adatbázisok kurzus a levéltári adatbázisok tervezéséhez, építéséhez és használatához ad általános szempontokat és technikai alapismereteket. A tananyag kifejezetten nem állományvédelmi, illetve informatikai területen dolgozók számára készült, hanem olyan közgyűjteményi szakembereknek szól, akik eddig nem mélyedtek el ezekben a témákban.

A tananyag elsajátítása kurzusonként kb. 15 óra aktív időráfordítást igényel, de jellegéből adódóan a képzés rugalmasan, saját időbeosztás szerint végezhető, bármikor félbehagyható. A kurzusok sikeres elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki a résztvevők számára.

A képzések felnőttképzési azonosítószáma: K/2021/073141 (adatbázisépítés), K/2022/114289 (állományvédelem)

A kurzusok részletes tematikája:

 I. Állományvédelem

 II. Adatbázisok

A képzés elérhetősége: http://e-learning.bparchiv.hu

Az oldalon először új fiókot kell létrehozni (a Belépés alatt), majd ezután lehet egyenként beiratkozni a két kurzusra.