Díjat nyert a Tóth-Potya István edzésnaplói (1925–1936) kötetünk

Az Ezüstgerely 2020 pályázaton a Sportirodalom kategóriában harmadik helyezést ért el a BFL és a Ferencváros Torna Club közös kiadásában megjelent Tóth-Potya István edzésnaplói (1925–1936) című kiadvány. A díjat kollégánk, dr. Rácz Attila főosztályvezető, a kötet szerkesztője vette át.

Az Ezüstgerely 2020 pályázaton a Sportirodalom kategóriában harmadik díjat nyert a BFL és a Ferencváros Torna Club közös kiadásában megjelent Tóth-Potya István edzésnaplói (1925–1936) című kiadvány. A díjat kollégánk, dr. Rácz Attila főosztályvezető, a kötet szerkesztője vette át, a szöveggondozásban több munkatársunk is közreműködött.

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban 2020. július 16-án, csütörtökön hirdették ki az Ezüstgerely 2020 – Sport a kortárs magyar művészetben pályázat díjazottjait. A pályázatot 2019 végén írták ki, az áprilisra tervezett díjátadás a járványügyi veszélyhelyzet miatt akkor elmaradt.

Az Ezüstgerely díj pályázat több mint fél évszázados múltra tekint vissza, először 1961-ben mérethették meg magukat azok a művészek (vagy akár a tudomány világából érkező szakemberek), akiktől nem idegen a sport világa. Jelenleg öt kategóriában, – sportfotó, képzőművészet, alkalmazott művészet, sportirodalom és film-videó – lehet pályázni. A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum hirdeti meg.

Ebben az évben a Sportirodalom kategória 16 pályázó 21 alkotását vonultatta fel. A művek többségében a szakmaiság került előtérbe.

Nagy öröm levéltárunk számára, hogy ebben az évben mi is részesei lehettünk a sikernek!

A rangos elismerésről készült riportfilm itt tekinthető meg.