Elérhető a megújult Elektronikus Levéltári Portál

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy a megújult Elektronikus Levéltári Portál (ELP) már elérhető. A belépéshez továbbra is használhatók a régi regisztrációk.

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy a megújult Elektronikus Levéltári Portál (ELP) már elérhető. A belépéshez továbbra is használhatók a régi regisztrációk.

Fontos változás, hogy a korábbi „Query” Levéltári Nyilvántartó Rendszer mint önálló aloldal megszűnt, funkcióit az új, integrált portál vette át. Így most már egy helyen, a „Kutatóknak” aloldalon keresztül érhető el az összes online kutatói funkció: a kutatói adatlapok leadása, kérések beküldése és a korábbi kérések megtekintése egyaránt. 

A portálon egyben kereshető Budapest Főváros Levéltára és a Magyar Nemzeti Levéltár elektronikus nyilvántartásainak és digitális levéltári állományának közös adatbázisa. A keresési eredmények utólag is szűkíthetők az egyes adatforrások szerint, a BFL nyilvántartására (a korábbi Levéltári Nyilvántartó Rendszer adatkörére) korlátozott struktúra pedig ide kattintva érhető el

Felhívjuk tisztelt kutatóink figyelmét, hogy a 2020. évre kéréseket csak a 2020. évi látogatói jegy megnyitása után lehet majd leadni, ehhez pedig új kutatói adatlap benyújtására lesz szükség. Az ELP felületén beküldött, illetve megújított adatlapok esetén az aktív kutatói státuszt az oldal tetején zöld „BFL” ikon jelzi.

Az indulás utáni első időszakban még előfordulhatnak működési hibák, ezek kijavításáig megértésüket és türelmüket kérjük.