Írjuk meg együtt a Budapest Nagyregényt!

"Meséld el saját Budapestedet!" címmel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Budapest Brand közös alkotásra hívja a főváros lakóit, látogatóit.

2023-ban ünnepeljük Budapest egyesítésének 150. évfordulóját. Ez alkalomból a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Budapest Brand közös alkotásra hívja a főváros lakóit, amelynek címe Budapest Nagyregény.

Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története – ezeket gyűjtik össze és osztják majd meg. Budapest a 23 kerületének összessége, s ahány lakója volt és van, ahányan élik, ahányan kapcsolódnak hozzá, egyaránt társalkotói közös történetének. Olyan személyes, családi történeteket várnak, amelyek jól beazonosíthatóan kapcsolódnak egy kerülethez, jelenlegi vagy egykori budapesti lakóhelyhez, a városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez, és amely személyes történet önmagán túlmutatva egy városrész történetévé is válhat. Az egyesítés évfordulójához illesztve az elmúlt 150 év emlékezetének lenyomatát keresik.

Beküldési határidő: 2023. január 31.

Bővebben: https://www.budapestkonyvfovaros.hu/page/nagyregeny