A város anatómusa. Tanulmányok Sipos András tiszteletére

Szerkesztő(k): Lukács Anikó, Simon Katalin, V. László Zsófia
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2024
Ár: Akció! 3490 Ft helyett 30% kedvezménnyel

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

Sipos András neve az elmúlt évben összeforrt Budapest Főváros Levéltáráéval, azóta szolgálja a főváros írott emlékezetét őrző intézményt levéltárosként, majd főlevéltárosként, több mint másfél évtizede főosztályvezetőként. De az ő esetében a titulusok nem igazán mérvadóak, mivel Ő „A” Sipos, „A” levéltáros, „A” várostörténész. „A főlevéltáros a főváros történetének, a történeti hagyományoknak az őre, amellett az okmányok legfőbb gondozója” – mondta Sipos András egyik kedvelt történeti szereplője, Bárczy István polgármester 1914-ben Gárdonyi Albert főlevéltárosi megválasztásakor. Ez a mottó András levéltárosi és történészi életútjára is igaz.