Az újszerzésű Batthyány-birtokok regenerációja a 18. században

Szerző(k): Tompa László
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2024
Ár: Akció! 4200 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

A Magyar Királyság számára a 18. század sok szempontból az újjáépítés, a regeneráció időszaka volt. Tompa László könyve ezt a folyamatot az egyik legfontosabb helyi tényező, az uradalom vizsgálatával közelíti meg. A Batthyány család – a kora újkor és az újkor egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb arisztokrata famíliája – három dunántúli birtokának 1711 és 1767 közötti gazdaság- és társadalomtörténeti vizsgálata hasznos tanulságokkal szolgálhat nagybirtok és parasztság, uraság és jobbágy, végeredményben pedig a helyi hatalom és a „kisember” viszonyának megértéséhez az újjáépítés közös munkájának folyamatában.