Diescher József – Építészet és mesterség

Szerkesztő(k): Hidvégi Violetta, Marótzy Katalin
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2016
Ár: Akció! 3900 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

A Diescher József életművét bemutató, Hidvégi Violetta és Marótzy Katalin szerkesztésében megjelent tanulmánykötet Budapest Főváros Levéltára építészettel és építészekkel foglalkozó sorozatának következő darabja. Diescher nevét kevesen ismerik, annak ellenére, hogy tervezőként és kivitelezőként is a városképet meghatározó épületeket hagyott az utókorra. Munkásságának feldolgozását ükunokája, Kőrösné Mikis Márta szorgalmazta: a kötetben olvasható, a család történetét és a mester életpályáját bemutató tanulmány  az ő tollából származik. A kötet további, a mester munkásságát jól ismerő szakemberek tervrajzokkal, kortárs és mai fényképekkel gazdagon illusztrált írásaiból képet kaphatunk a mester jelentős alkotásairól.