Hat (hét) nemzedék – A Manno család története

Szerkesztő(k): F. Toma Katalin, Horváth J. András
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2015
Ár: Akció! 1800 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

Kevés pesti család története követhető nyomon több mint két évszázadon keresztül. Többek között azért is, mert a történelem viharaiban keveseknek sikerült megőrizni a múltra vonatkozó iratokat, másrészt mert nem mindenkit érdekelt annyira az ősök élete, vagy ideje sem volt arra, hogy szorgos kutatómunkával gyűjtse össze a felmenőire vonatkozó adatokat.
A ritka kivételek közé tartozik a Manno család, melynek tagjai gondosan őrizték a szűkebb-tágabb rokonságra vonatkozó írásos emlékeket, amelyek aztán a cég üzleti könyveivel és kereskedelmi levelezésével együtt Budapest Főváros Levéltárába kerültek. Ráadásul ritka szerencsének tekinthető, hogy ezen felül a levéltár egyéb fondjaiban is sok adat maradt fenn. A levéltári anyag azonban csak az első három generáció sorsáról tudósít több-kevesebb részletességgel, a további leszármazottakról csak szórványos adatok találhatók, amelyek sok esetben még az egyes családtagok pontos azonosítását sem teszik lehetővé. Szerencsére a hatodik generáció tagja, dr. Csorba Emánuelné, Manno Erzsébet és férje — elődeikhez hasonlóan – nagy gondossággal gyűjtötte össze a családi visszaemlékezéseket, és gazdag fényképanyaggal, valamint családfákkal kiegészítve, albumot készített a család történetéről.
A könyv magyar-görög két nyelvű, a görög fordítás Theodorosz Szkevisz munkája.

A kiadvány ezen a linken érhető el.

A kötet megjelentetését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A görög nyelvű kiadás borítója