URBS – Magyar várostörténeti évkönyv VIII.

Szerkesztő(k): Kenyeres István
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2013
Ár: Akció! 2000 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

Évkönyvünk VIII. kötetének írásai – az előző kötethez hasonlóan – a 2011 novemberében megrendezett III. Magyar Várostörténeti Konferencia anyagán alapulnak, az Uralkodói, fejedelmi udvari jelenlét és a városok Erdélyben a középkorban és a kora újkorban című szekcióban elhangzott előadásokon.
A hazai várostörténeti, településtörténeti kutatások a legutóbbi időkig gyakorlatilag megálltak a Királyhágónál, s a középkori és kora újkori erdélyi városok vizsgálatának igen nehéz terepére már csak azért sem merészkedtek, mert az erdélyi levéltárakban található forrásokhoz nehezen lehetett hozzáférni. Jelen kötet szerzőgárdáját jelentős részben olyan erdélyi történészek alkotják, akik eleve közelebb lévén a helyi levéltárakhoz, alapkutatásokat tudtak folytatni; részben pedig olyan magyarországi történészek, akik az utóbbi években fáradtságot nem kímélve szintén rendszeresen kutattak hazai és erdélyi levéltárakban.