Urbs Magyar Várostörténeti Évkönyv X–XI.

Kiadás helye: Budapest Főváros Levéltára
Kiadás éve: 2017
Ár: Akció! 2500 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

A külső megjelenésében megújult évkönyv a 2015 novemberében Városok és természeti erőforrások címen megrendezett V. Magyar Várostörténeti Konferencia előadásainak egy részét tartalmazza.

A tudományos tanácskozáson elhangzott előadásokból született tanulmányok érzékeltetik a kutatásban végbemenő szemléleti átalakulást, melynek révén az erőforrások hasznosításának gazdaságtörténeti jelentősége mellett mindinkább a természetes és a mesterséges környezet sokoldalú kölcsönhatásának tanulmányozása került előtérbe. A nemzetközi történetírásban már az 1990-es évek óta megfigyelhető a várostörténet és környezettörténet összekapcsolása, környezettörténeti kérdésfeltevések és módszerek alkalmazása a városok kutatásában. A hazai várostörténetírás még csak az első lépéseket tette meg ezen az úton. Jelen kötet a számos értékes kutatási eredmény közlése mellett a hazai várostörténetírásnak a környezettörténet irányába történő mind sürgetőbb nyitását is kívánja ösztönözni.

A kiadvány a Nemzeti Kulturális Alap és a Budapesti Vízművek támogatásával jött létre.