URBS Magyar Várostörténeti Évkönyv XVII.

Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Ár: Akció! 3900 Ft helyett 30% kedvezménnyel!

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni. Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Személyes átvétel

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a kutatószolgálat nyitvatartási idejében:

Postai úton

Kérjük emailben küldje el nekünk az alábbi információkat:

  • Megrendelt kiadvány(ok) címe(i)
  • Szállítási cím
 
Kollégánk tájékoztatni fogja a végösszegről (szállítási díjjal együtt) melynek beérkezése után postára adjuk megrendelését.
 

Az URBS 17. kötetének tanulmányai három nagyobb témakört ölelnek fel. Az első egységet három tanulmány alkotja, amelyek a klasszikus, közigazgatástörténeti nézőpontból közelítve gazdagítják újabb adalékokkal tu­dásunkat Buda, Pest és Óbuda egyesítéséről. A következő nagyobb egység a nők szemszögéből mutatja be, milyen volt egyes korszakokban Óbudán és Pesten, majd a fővárosban családanyaként, dolgozó nőként élni. A tanulmányok egy része Budapest Főváros Levéltára és az ELTE BTK Nőtörténeti Kutatóközpont közös rendezésében 2022 ősze és 2023 ősze között tartott Budapest 150 – Budapesti Mozaikok előadássorozathoz kötődően készült. A harmadik egységet az URBS korábbi hagyományainak megfelelően a 2022. november 15-én, Vizuális várostörténet. A fényképek és a fényképezés szerepe a városi társadalom bemutatásában címmel Budapest Főváros Levéltári Napja alkalmából megrendezésre került konferencia anyaga alkotja.