Diescher József - Építészet és mesterség

2017. január 20.
diescher_kotet_borito.jpg
Ára: 
Akció! 3900 Ft helyett 30% kedvezménnyel!
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
2016
Szerkesztő(k) neve: 
Hidvégi Violetta
Marótzy Katalin

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni

  • személyes átvétel útján
  • postán

Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Postai úton

Postai kézbesítés esetén kérjük, hogy utalja át a levéltár bankszámlaszámára a megrendelni kívánt kiadvány(ok) árát + postaköltséget. Amennyiben több kiadványt rendel, munkatársunk értesíti a postaköltség összegéről.

Budapest Főváros Levéltára bankszámlaszáma: 11784009-15490737 (OTP)

A megrendelő e-mail és a megrendelt kiadvány(ok) ellenértékének beérkezését követően intézményünk postára adja az elektronikus levélben szereplő címre a csomagot.

 

Személyes átvétel útján

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a pénztári órák alatt:

Hétfő: 8.00–16.00
Kedd: 10.00–19.00
Szerda: 8.00–16.00
Csütörtök: 10.00–19.00
Péntek: előzetes időpontegyeztetéssel

 

További felvilágosítás:
Tel.: +36-1-298-7520 
E-mail írásához kattintson ide.

 

 

 

A Diescher József életművét bemutató, Hidvégi Violetta és Marótzy Katalin szerkesztésében megjelent tanulmánykötet Budapest Főváros Levéltára építészettel és építészekkel foglalkozó sorozatának következő darabja. Diescher nevét kevesen ismerik, annak ellenére, hogy tervezőként és kivitelezőként is a városképet meghatározó épületeket hagyott az utókorra. Munkásságának feldolgozását ükunokája, Kőrösné Mikis Márta szorgalmazta: a kötetben olvasható, a család történetét és a mester életpályáját bemutató tanulmány  az ő tollából származik. A kötet további, a mester munkásságát jól ismerő szakemberek tervrajzokkal, kortárs és mai fényképekkel gazdagon illusztrált írásaiból képet kaphatunk a mester jelentős alkotásairól.