URBS - Magyar várostörténeti évkönyv VIII.

2016. február 17.
urbs_viii.jpg
Ára: 
Akció! 2000 Ft helyett 30% kedvezménnyel!
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
2013
Szerkesztő(k) neve: 
Kenyeres István

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni

  • személyes átvétel útján
  • postán

Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Postai úton

Postai kézbesítés esetén kérjük, hogy utalja át a levéltár bankszámlaszámára a megrendelni kívánt kiadvány(ok) árát + 1560 Ft postaköltséget. Amennyiben több kiadványt rendel, munkatársunk értesíti a postaköltség összegéről.

Budapest Főváros Levéltára bankszámlaszáma: 11784009-15490737 (OTP)

A megrendelő e-mail és a megrendelt kiadvány(ok) ellenértékének beérkezését követően intézményünk postára adja az elektronikus levélben szereplő címre a csomagot.

 

Személyes átvétel útján

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a pénztári órák alatt:

Hétfő: 9.00–16.00
Kedd: 9.00–18.00
Szerda: 9.00–16.00
Csütörtök: 9.00–18.00
Péntek: 8.00–13.00

 

További felvilágosítás:
Tel.: +36-1-298-7520 
E-mail írásához kattintson ide.

 

 

 

Évkönyvünk VIII. kötetének írásai - az előző kötethez hasonlóan - a 2011 novemberében megrendezett III. Magyar Várostörténeti Konferencia anyagán alapulnak, az Uralkodói, fejedelmi udvari jelenlét és a városok Erdélyben a középkorban és a kora újkorban című szekcióban elhangzott előadásokon.
A hazai várostörténeti, településtörténeti kutatások a legutóbbi időkig gyakorlatilag megálltak a Királyhágónál, s a középkori és kora újkori erdélyi városok vizsgálatának igen nehéz terepére már csak azért sem merészkedtek, mert az erdélyi levéltárakban található forrásokhoz nehezen lehetett hozzáférni. Jelen kötet szerzőgárdáját jelentős részben olyan erdélyi történészek alkotják, akik eleve közelebb lévén a helyi levéltárakhoz, alapkutatásokat tudtak folytatni; részben pedig olyan magyarországi történészek, akik az utóbbi években fáradtságot nem kímélve szintén rendszeresen kutattak hazai és erdélyi levéltárakban.