Urbs Magyar Várostörténeti Évkönyv X–XI.

2017. július 06.
urbs_x_xi_borito.jpg
Ára: 
Akció! 2500 Ft helyett 30% kedvezménnyel!
Kiadás helye: 
Budapest Főváros Levéltára
Kiadás éve: 
2017

Tisztelt Megrendelőnk!

A levéltár kiadványait kétféleképpen tudjuk Önhöz eljuttatni

  • személyes átvétel útján
  • postán

Kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót a megrendelés menetéről.

Postai úton

Postai kézbesítés esetén kérjük, hogy utalja át a levéltár bankszámlaszámára a megrendelni kívánt kiadvány(ok) árát + 1560 Ft postaköltséget. Amennyiben több kiadványt rendel, munkatársunk értesíti a postaköltség összegéről.

Budapest Főváros Levéltára bankszámlaszáma: 11784009-15490737 (OTP)

A megrendelő e-mail és a megrendelt kiadvány(ok) ellenértékének beérkezését követően intézményünk postára adja az elektronikus levélben szereplő címre a csomagot.

 

Személyes átvétel útján

A kiadványok személyesen átvehetők és megvásárolhatók Budapest Főváros Levéltára IV. emeleti pénztárában, a pénztári órák alatt:

Hétfő: 9.00–16.00
Kedd: 9.00–18.00
Szerda: 9.00–16.00
Csütörtök: 9.00–18.00
Péntek: 8.00–13.00

 

További felvilágosítás:
Tel.: +36-1-298-7520 
E-mail írásához kattintson ide.

 

 

 

A külső megjelenésében megújult évkönyv a 2015 novemberében Városok és természeti erőforrások címen megrendezett V. Magyar Várostörténeti Konferencia előadásainak egy részét tartalmazza.

A tudományos tanácskozáson elhangzott előadásokból született tanulmányok érzékeltetik a kutatásban végbemenő szemléleti átalakulást, melynek révén az erőforrások hasznosításának gazdaságtörténeti jelentősége mellett mindinkább a természetes és a mesterséges környezet sokoldalú kölcsönhatásának tanulmányozása került előtérbe. A nemzetközi történetírásban már az 1990-es évek óta megfigyelhető a várostörténet és környezettörténet összekapcsolása, környezettörténeti kérdésfeltevések és módszerek alkalmazása a városok kutatásában. A hazai várostörténetírás még csak az első lépéseket tette meg ezen az úton. Jelen kötet a számos értékes kutatási eredmény közlése mellett a hazai várostörténetírásnak a környezettörténet irányába történő mind sürgetőbb nyitását is kívánja ösztönözni.

A kiadvány a Nemzeti Kulturális Alap és a Budapesti Vízművek támogatásával jött létre.

nka_aktualis.jpg

 

fovarosi_vizmuvek_logo.jpg