Szentpétervári hidak az ELTE Eötvös Collegiumban

Esemény kezdete: 2018.10.03 – 00:00
Esemény vége: 2018.10.17 – 00:00
Helyszín: Collegium Nagyklubjában (1118 Budapest, Ménesi út 11. I. emelet)
2018. október 3-án az ELTE Eötvös József Collegiumába érkezett a Budapest Főváros Levéltára és a Szentpétervár Levéltári Bizottsága együttműködése keretében létrejött Szentpétervári hidak elnevezésű kiállítás.

2018. október 3-án az ELTE Eötvös József Collegiumába érkezett a Budapest Főváros Levéltára és a Szentpétervár Levéltári Bizottsága együttműködése keretében létrejött Szentpétervári hidak elnevezésű kiállítás, amely levéltári dokumentumokon és fényképeken keresztül mutatja be a Néván és a várost átszövő mellékágain, illetve a csatornáin fából, kőből és vasbetonból épített szentpétervári hidak háromszáz éves történetét. A 14 órakor kezdődő megnyitón dr. Horváth László, a Collegium igazgatója és Engelné Nagy Éva, a Collegium Szlavisztika műhelyének vezetője üdvözölte az egybegyűlteket, ezután a 20 kiállított tablóból álló tárlatot Fazekasné dr. Toma Katalin, levéltárunk főosztályvezető-helyettese nyitotta meg a szentpétervári hidak történetéről és a bemutatott dokumentumokról szóló előadásával.

A kiállítás a Collegium Nagyklubjában (1118 Budapest, Ménesi út 11. I. emelet) 2018. október 17-ig egyeztetett időpontban, illetve szombatonként szabadon látogatható.

A tárlat leírásáról bővebben itt olvashat.