Új oldalon folytatódnak a Budapesti Levéltári Mozaikok

Online folyóiratként, új oldalon, megújult formában jelennek meg ezentúl a Budapesti Levéltári Mozaikok cikkei.

2019. november 17-én Pest, Buda és Óbuda egyesítésének, Budapest főváros létrejöttének 146. évfordulója alkalmából Budapest Főváros Levéltára új rovatot indított Levéltári Mozaikok címmel, amely 2021. május 1-jétől Budapesti Levéltári Mozaikok néven, június 1-jétől pedig bejegyzett online folyóiratként jelenik meg.

Intézményünk kiemelt figyelmet fordít a munkatársak tudományos előmenetelének és kutatásainak támogatására. A rovat egyik célja a levéltáros kollégák és tudományos eredményeinek megismertetése, a másik cél, hogy a tartalmuk, formátumuk miatt vagy egyéb okból érdekes, különleges képi és írott források bemutatásával felhívja a figyelmet a levéltárban őrzött kincsekre és múltunk megismerésének fontosságára.

2022 áprilisától a folyóirat külön oldalra költözött. Az újonnan megjelenő cikkek, továbbá a korábban megjelent írások pdf-dokumentumként letölthető változatai ezen a címen érhetők el. (A pdf-változatok feltöltése folyamatban van.)

A megújult oldal első cikke: Nagy Ágnes Bérházból társasházat – Az öröklakások terjedésének új formái Budapesten az 1920-as években című írása.