A Kárpát-medence vadban, halban bővelkedő földje a hazai keresletet messze meghaladóan volt képes élelmiszert biztosítani Európa más vidékei számára is – a beszélgetésben ezek sokféleségéből ezúttal a hústermelésre helyezzük a fókuszt, kiemelve a marha- és sertés tenyésztés, valamint az édesvízi halászat fontosságát, a gyakran kiemelkedő haszonnal járó távolsági élőállat- és halkereskedelem szerepét a 15. századtól napjainkig. Szó lesz ezen „üzletágak” sajátosságairól, a földrajzi jellemzőkről, a történelem során felmerült számos akadályról, majd a megváltozott politikai, gazdasági és társadalmi viszonyokról, amelyek minden korban befolyásolták és alakították a magyar hústermelést és -kereskedelmet.
Herédi Attila 2009-óta dolgozik Budapest Főváros Levéltárában. Munkahelyi feladatai közé tartozik az I. főosztályon a budai levéltár anyagának kezelése, feldolgozása, de ezen kívül sokat foglalkozik a Tervtár iratanyagaival, illetve a Kutatóteremben is gyakran van szolgálatban. Tudományos érdeklődési körébe legszorosabban Buda és Pest szabad királyi városok társadalomtörténete, rendőrségtörténet, Kőbánya városrész fejlődése, valamint a migráció története tartozik.
A beszélgetés meghallgathatható Spotify és YouTube csatornáinkon.
Szerkesztő: Ternovácz Bálint
Hangmérnök: Holozsai Ádám