V. Levéltári Piknik

Esemény kezdete: 2022.06.18 – 10:00
Esemény vége: 2022.06.18 – 21:00
Helyszín: Budapest Főváros Levéltára, 1139 Budapest, Teve utca 3–5.
2022. június 18-án Budapest Főváros Levéltára ad otthont az V. Levéltári Pikniknek.

A Nyitott Levéltárak 2022/23 országos programsorozat keretében a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára 2022. június 18-án a nemzetközi levéltári naphoz kapcsolódóan rendezi meg az V. Levéltári Pikniket, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A programok nyilvánosak és ingyenesek.

Az idei tematika a főváros és környékének borkultúrája, bortörténete köré csoportosul. A programok között szerepel borászati előadás, borkóstoló, kurátori tárlatvezetés a bortörténeti kiállításon. Bemutatkoznak a levéltárak, lesz 17. századi fegyverbemutató, reneszánsz táncok tanítása, állatsimogató, bábelőadás, zenés gyerekműsor, noteszkészítés és pecsétöntés is. Bepillantást lehet nyerni a levéltár tevékenységébe vezetett séta keretében, be lehet szállni a Budapest Időgépbe és segítséget kaphatnak őseik után kutatók egy családtörténeti gyorstalpaló keretében. Az egésznapos program sorozat könnyvűzenei koncertekkel zárul.

Az aktuális járványügyi szabályok betartása melllett megtartott rendezvényen kép- és hangfelvétel készül.

A piknikhez kapcsolódó kisfilmek megtekinthetők levéltárunk YouTube csatornáján itt és itt, a fellépő zenekarok kisfilmjei pedig  itt ,ittitt és itt.