2023. január 26-án 88 éves korában elhunyt Chochol Károly fotóművész

A Balogh Rudolf-díjas fotóművész magas művészeti értékű fényképgyűjteménye, mely 1300 nagy képet, 40 ezer negatívot és több mint 10 ezer digitális képet tartalmaz, 2021 nyarán került Budapest Főváros Levéltárába.

A Balogh Rudolf-díjas fotóművész magas művészeti értékű fényképgyűjteménye, mely 1300 nagy képet, 40 ezer negatívot és több mint 10 ezer digitális képet tartalmaz, 2021 nyarán került Budapest Főváros Levéltárába. Az 1950 és 2010 között lencsevégre kapott képek, Budapest közelmúltbeli történetének vizuális megjelenítése kapcsán, nagy fontossággal bírnak. A gyűjtemény részeként bekerültek levéltárunkba a művész személyes dokumentumai is. Fontos szakmai szerepvállalásainak köszönhetően pedig olyan iratok birtokába juthattunk, amelyek az elmúlt évtizedek kulturális életének fontos lenyomatai.

A budapesti rakpart – A főváros arcai címmel tavaly novemberben nyílt életmű-kiállítása Budapest Főváros Levéltárában, amely 2023. május 23-ig látogatható.

Utolsó riportjában így vallott a művészetéről:

„Mindig vallottam és most is vallom, hogy a jó művészet, az mindenkor a társadalom lelkiismerete, ez a hitvallásom. A lelkiismeret és az igazságérzet mindenekelőtt…

Semmit sem csinálnék másképp…”

Életrajza itt elérhető.