A Clio estek harmadik előadása

Esemény kezdete: 2019.04.10 – 17:00
Esemény vége: 2019.04.10 – 18:00
Helyszín: Budapest Főváros Levéltár
2019. április 10-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Clio estek harmadik előadására Budapest Főváros Levéltára Gárdonyi termében. A téma: a Magyarországi Tanácsköztársaság bel-és külpolitikai törekvései.

2019. április 10-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Clio estek harmadik előadására Budapest Főváros Levéltára Gárdonyi termében. A téma: a Magyarországi Tanácsköztársaság bel-és külpolitikai törekvései. Előadó: Romsics Ignác, történész-akadémikus (MTA, Eszterházy Károly Egyetem, Eger)

Clio Intézet a centenárium alkalmából kiemelt figyelmet kíván fordítani a Magyarországi Tanácsköztársaság történetének sokoldalú és tárgyszerű bemutatására. 2019. március közepétől induló előadássorozatában a magyarországi proletárdiktatúra legfontosabb aspektusait szeretné körbejárni. A tervezett témák között szerepel az 1918-as őszi események és az első magyarországi Népköztársaság időszaka, a Magyarországi Tanácsköztársaság létrejötte, valamint bel- és külpolitikai programja, a hazai vörösterror egyes jelenségei, a túszszedés gyakorlata, a forradalmi törvényszékek működése, a Kommün propagandája, a párizsi békekonferenciával való kapcsolata, az északi- (felvidéki) hadjárat, a korszak szociálpolitikája, a rendszer bukása és emlékezete.

Az előadássorozatnak Budapest Főváros Levéltára ad helyet.

A Facebook eseményhez itt csatlakozhatnak.