Czigler Győző munkásságát bemutató kiállítás nyílt a Széchenyi fürdőben

2021. október 26-án 16 órakor megnyílt a Következetesség formában és szellemben Czigler Győző építőművészete című roll-up kiállítás a Széchenyi fürdőben.

2021. október 26-án 16 órakor megnyílt a Következetesség formában és szellemben Czigler Győző építőművészete című roll-up kiállítás a Széchenyi fürdőben.  Budapest egyik világszerte ismert épületét, a Széchenyi fürdőt Czigler Győző tervei alapján kezdték építeni. Az épület régi szárnya már az építész halálát követően, egykori irodavezetője, Dvořák Ede, illetve jó barátja, Gerster Kálmán tervmódosítása után valósult meg.

A megnyitó vendégeit Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., vezérigazgatója köszöntötte. A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ részéről  Dr. Almássy Kornél igazgató, Budapest Főváros Levéltára részéről  Dr. Kenyeres István főigazgató üdvözölte a résztvevőket.  A kiállítást Dr. Saly Noémi Podmaniczky-díjas Budapest-történész nyitotta meg.

Dr. Kenyeres István köszöntőjében kiemelte, hogy Budapest Főváros Levéltára 2017-ben vette át a Széchenyi fürdő és a Rácz fürdő 1960-70-es évekbeli tervpályázati anyagait, amelyek hűen tükrözik az akkori országos építészeti tendenciákat is. Az anyagot a levéltár restaurálta, rendezte és az a kutatók rendelkezésére áll, kereshető és kutatható. Ezek a kiemelten értékes munkák a Levéltár tervtári gyűjteményét gyarapítják.

A 22 roll-upból álló kiállítás a Széchenyi fürdő aulájában tekinthető meg 2021. december 31-ig.