Levéltárunk a szentpétervári városi tévécsatornán

A szentpétervári tévécsatorna „A hidak megépültek” címen összefoglalót készített Poltavcsenko kormányzó budapesti látogatásáról. A kisfilmben külön kiemelik a Szentpétervári Levéltári Bizottság alá tartozó városi levéltárak és Budapest Főváros Levéltára közötti szakmai együttműködést, és néhány kockát villantanak fel levéltárunkról.

2018. március 7-én Gregorij Poltavcsenko Szentpétervár kormányzója delegáció élén Budapestre érkezett, hogy részt vegyen az WorldSkills Europe szervezet közgyűlésén, ahol a beérkezett pályázatok alapján döntés született arról, mely város rendezze meg 2022-ben a Szakmák Európa Bajnokságát. A közgyűlés résztvevői egyhangúlag Szentpétervárra szavaztak. A kétévenként megrendezésre kerülő verseny rendezési jogát 2018-ban Budapest, 2020-ban pedig Graz nyerte el.

A kormányzó és delegációja budapesti tartózkodása alatt a két város közötti együttműködésről tárgyalásokat folytatott Budapest Főváros Önkormányzatával. A budapesti látogatásról a szentpétervári tévécsatorna „A hidak megépültek” címen összefoglalót készített, amelyben a két város közötti kulturális kapcsolatok közül a Szentpétervári Levéltári Bizottság alá tartozó városi levéltárak és Budapest Főváros Levéltára közötti szakmai együttműködést emelik ki, és néhány kockát villantanak fel levéltárunkról, valamint a 2016-ban közösen készített „Szentpétervári hidak” vándorkiállításunkról. A 22 roll-upból álló tárlat jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem Idegenforgalmi Szakkönyvtárában (1072 Budapest, Klauzál tér 5.) látható.

A kormányzó budapesti látogatásáról készült kisfilm itt tekinthető meg.