Meghívó nőtörténeti előadásra

Esemény kezdete: 2022.09.25 – 17:00
Esemény vége: 2022.09.25 – 19:00
Helyszín: Budapest Főváros Levéltára, Gárdonyi Albert terem, 1139 Budapest, Teve utca 3–5.
Esemény kategória:
Budapest Főváros Levéltára és az ELTE BTK Nőtörténeti Kutatóközpont közös rendezésében Budapest 150 – Budapesti Mozaikok eseménysorozat keretében hangzik el Kovács Janka előadása.

Budapest Főváros Levéltára és az ELTE BTK Nőtörténeti Kutatóközpont

tisztelettel meghívja Önt

Kovács Janka posztdoktor kutató (ELTE BTK): „A méhanyától való szédelgés,
melly az asszonyi nemen különösen szokott uralkodni…” A hisztéria interpretációi és reprezentációi a magyarországi orvoslásban
(1780–1830) című előadására

Az előadóval beszélget: Géra Eleonóra, az ELTE BTK Nőtörténeti Kutatóközpont vezetője

Helyszín: Budapest Főváros Levéltára, Gárdonyi Albert terem
Időpont: 2022. szeptember 22. (csütörtök) 17.00 óra

A városegyesítés 150. évfordulójára történő felkészülés keretében Budapesti Mozaikok címmel egy-egy szűkebb tematika köré épülő, fővárosi kötődésű előadássorozatot szeretnénk elindítani. A tervek szerint a történészek mellett művészettörténészek, irodalmárok, műszaki és természettudományokkal foglalkozó szakemberek kísérnék felfedezőútra az érdeklődőket. Az előadássorozatot 2022-ben ősszel indul, és folytatódik az emlékévben (tavasszal és ősszel) egy-egy szűkebb tematika mentén négy-négy alkalommal, alkalmanként két előadóval. Az első félévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Nőtörténeti munkacsoportjával együttműködésben szervezett előadásokat hallgathatják meg az érdeklődők.