A Clio estek második előadása

Esemény kezdete: 2019.03.25 – 17:00
Helyszín: Budapest Főváros Levéltára Gárdonyi terme
2019. március 29-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Clio estek második előadására Budapest Főváros Levéltára Gárdonyi termében.

2019. március 29-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Clio estek második előadására Budapest Főváros Levéltára Gárdonyi termében. A téma: 1918 forró ősze – Vita a forradalomról. Előadó: Hatos Pál, történész (Nemzeti Közszolgálati Egyetem).

A Clio Intézet a centenárium alkalmából kiemelt figyelmet kíván fordítani a Magyarországi Tanácsköztársaság történetének sokoldalú és tárgyszerű bemutatására. 2019. március közepétől induló előadássorozatában a magyarországi proletárdiktatúra legfontosabb aspektusait szeretné körbejárni. A tervezett témák között szerepel az 1918-as őszi események és az első magyarországi Népköztársaság időszaka, a Magyarországi Tanácsköztársaság létrejötte, valamint bel- és külpolitikai programja, a hazai vörösterror egyes jelenségei, a túszszedés gyakorlata, a forradalmi törvényszékek működése, a Kommün propagandája, a párizsi békekonferenciával való kapcsolata, az északi- (felvidéki) hadjárat, a korszak szociálpolitikája, a rendszer bukása és emlékezete.
Az előadássorozatnak Budapest Főváros Levéltára ad helyet.

A meghívó letölthető innen (PDF formátumban)